Bli bedre kjent med vinnerne av bildekonkurransen

Vi har tatt en liten prat med noen av vinnerne av bildekonkurransen for å bli litt bedre kjent med dem! Vi har stilt spørsmålene: Hva tenker du om verdighet? Er det noe du er spesielt opptatt av? Og hvordan ser dine drømmer om fremtiden ut? Er det en kunstart, eller noen kunstnere du er inspirert av?

På restaurant

MARTIN HALVORSEN, 16 år, Hetland vgs.

Martin er 16 år og går media og kommunikasjon på Hetland vgs i Stavanger. På spørsmål om hva han tenker om verdighet, svarer Martin: – Jeg tenker at det går ut på å ha respekt for folk som har det vanskelig, så når du er snill mot andre og tar hensyn så vil du få en positiv verdi, altså verdighet. For fremtiden drømmer Martin om å finne noe han trives med som han kan drive på med i mange år fremover i tid, og som han vil synes er like kjekt hver dag. Martin ramser opp tre favoritter innen film, musikk og kunst og det er henholdsvis “John wick”, elektronisk musikk som Kygo og liknende, og Richard Bentley.

 

SILJE FUGLEBERG, 16 år, Hamar katedralskole

Silje går første året på media og kommunikasjon på Hamar Katedralskole. Verdighet er i følge henne: – Å vise respekt og empati ovenfor andre, samtidig som at man har nok verdighet ovenfor seg selv til å ta verdige valg som påvirker eget og andres liv i positiv retning. Selv har Silje en drøm om å reise hele verden rundt og lage musikkvideoer. Ellers er hun spesielt opptatt av at de rundt seg har det bra, og at hun kan være med på å gjøre deres hverdag litt bedre. Blant sine favoritter lister Silje opp “Boyhood” av Richard Linklater og “The Perks Of Being a Wallflower” av Stephen Chbosky som sine favorittfilmer, og “Looking for Alaska” av John Green er hennes favorittbok. Favorittkunstneren er fotografen Trine Hisdal, og til slutt kan Silje fortelle at musikksmaken er variert: – Musikken jeg liker er alt fra indie rock/pop til rap.

 

THEA KRISTINE ALMSBAKKEN, 16 år, Hamar katedralskole

Thea går første året på medier og kommunikasjon på Hamar katedralskole. Som mange andre, har også Thea fattet noe av essensen i verdighetsbegrepet: – Verdighet handler mest om å vise respekt både for seg selv og for andre. Thea ønsker å ta vare på minner med venner og familie til hun blir gammel, og derfor er hun veldig opptatt av å ta bilder og filme. – Denne tiden får jeg ikke tilbake og må utnytte tiden nå som jeg har den, legger hun til. På spørsmålet om drøm om fremtiden gir Thea et utfyllende svar, og sier uttrykkende at det er mye hun har lyst til å gjøre. Først og fremst trekker hun frem at hun vil lykkes med det hun vil drive med. Hun sier hun ønsker å lage musikkvideoer, ta bilder, designe og få minner for livet. – Jeg vil reise til steder jeg aldri har vært og oppleve nye kulturer.

Theas favoritter innen film er veldig mange, men hun nevner “The Perks of Being a Wallflower”, “Kon-Tiki”, “The Martian” og “Lucy”. Favorittbøkene er “The Perks of Being a Wallflower” og “The Scorch Trials”. Favorittkunstnerne er Trine Hisdal og Banksy. Blant favorittene innen musikk svarer Thea – Alt fra Foo Fighters, Fleetwood Mac, Kings of Leon og Kid Astray.

 

SANDRA MYHRE, 17 år, Bjerke vgs

Sandra går medier og kommunikasjon på Bjerke videregående skole i Oslo. Sandra har klare tanker om verdighet: – Jeg synes alle bør behandle hverandre med respekt uansett kjønn og rase, fattig eller rik! Alle er verdt like mye. Videre er hun opptatt av at alle rundt henne skal ha det bra og behandle hverandre med respekt. Favorittartistene til Sandra er Sia, Demi Lovato og Karpe Diem. – De skiller seg ut på en bra måte og har viktige budskap i sangene sine, legger hun til. Sandra drømmer om å få en god utdannelse som gjør at hun tjener godt, og etter videregående er planen å studere økonomi.

 

MARIUS HØGTUN, 17 år, Breivang vgs

Marius Høgtun går andre året på medier og kommunikasjon på Breivang videregående skole i Tromsø. På spørsmålet om verdighet trekker Marius frem at verdi er noe alle har, uavhengig av kjønn, alder, identitet, seksuell legning, religiøs bakgrunn eller kultur. Han er spesielt opptatt av at alle skal behandles likt, og at en skal kunne være seg selv. – Du skal kunne gå i det du vil, si det du vil, og være den du vil være, legger han til. Musikksmaken til Marius heller mest mot indiepop, men han hører også en del på listepop og festmusikk. Og han hører mye på musikk: – Egentlig hvor enn jeg er. I dusjen, når jeg sover, hos tannlegen, på skolen, på do, på bussen, på jobb og ved middagsbordet. Marius’ drøm om fremtiden er å være ferdigutdannet lærer som 24-åring.

Tekst: Florina Zagragja