En fantastisk besøk på Bleiker vgs.

Fredag 6. juni ble Bleikers Wall of Dignity avduket av Kronprins Haakon. Med seg hadde han 22 Country Chairs, landansvarlige for Global Dignity i land rundt i verden. Bleiker vgs. har satset mye på skolemiljøet dette året, les mer her>>, og har etter modell fra Bjørnholt vgs og Global Dignitys egen Verktøykasse for elevråd,  nå også fått en vegg med utvalgte elevers verdighetshistorier. Disse historiene blir hengende til over Global Dignity Day, 15. oktober 2014, da kanskje nye historier kommer opp.

Wall of Dignity på Bleiker vgs.

Wall of Dignity på Bleiker vgs. Foto:Mathias Wiik

 

Skolen hadde laget et flott program med taler fra rektor Terje Bentzen og elevrådsleder Fredrik Dinger. Musikkelever fra skolen spilte og sang to låter det svingte skikkelig av, og som satte utrolig god stemining i salen. Raaida Mannaa, Country Chair fra Colombia og Pekka Himanen fra Finland som er en av stifterne av Global Dignity sammen med Kronprins Haakon og John Hope Bryant, holdt inspirerende taler til elevene. Et av Pekkas viktige beskjeder er : “You can fail without beeing a failure!”

Se flere bildet fra besøket her >>

Hovedpersonene var likevel Tonje Vettre og Afsaneh Ramezani som delte sine rørende og sterke historier med oss. Stikkkord for historiene var det å se og bli sett når man er i en vanskelig situasjon, og hvordan det kan påvirke oss til å gjengjelde dette neste gang en kommer i en liknende situasjon.

God stemning i kantina på Bleiker!

God stemning i kantina på Bleiker! Foto: Mathias Wiik.

Her er den fine talen elevrådsleder Fredrik Dinger holdt:

Jeg ønsker dere alle velkomne til åpningen av Wall of Dignity her på Bleiker. Det er spesielt hyggelig at vi har fått besøk her Kronprins Haakon samt alle dere Country Chairs delegater og gjester utenfra. Bleiker har de to siste årene arrangert Global Dignity day for VG1 elever her på huset. Og vi har satt oss et mål om å bli en Dignity skole med verdighet i fokus!

Arbeidet rundt GD har foregått jevnt og trutt gjennom hele året og vi opprettet tidlig en GD komite. Komiteen består av 2 VG1 elever en VG2 elev og meg selv som elevrådsleder. Group Dignity har hatt tett samarbeid med Elevrådet og vår elevrådskoordinator. Bleiker ble valgt ut som en av 12 skoler i landet til å delta på en workshop med Global Dignity Norge med Kronprins Haakon i Oslo. Dette var utrolig stas og vi presenterte en plan for hvordan året vårt skulle planlegges og gjennomføres. Dette har vi fått til i stor grad og det er også derfor dere alle er samlet her nå.

Dignity betyr verdighet noe som skolen ønsker å satse på. Så vi har hatt kampanjer som bygger på akkurat dette. Bare det å bli sett og et enkelt HEI i gangene kan være nok! Så HEI-uke er et av Global Dignitys arrangementene vi har hatt her på Bleiker i år. HEI-uken vår gikk ut på å si hei til alle og enhver så alle kunne føle seg sett. Vi satte i gang en bildekonkurranse der det var en jury som stemte frem vinnere i tre kategorier.

  • Beste bilde
  • Mest kreative bilde og
  • Mest fag-relaterte bilde

Alle vinnerklassene ble premiert og beste vinner bilde fikk pizza og brus.

Hei uken inneholdt også stollek og tautrekkings konkurranse hvor gangen dere ser her var stapp ull av entusiastiske elever som deltok og så på. Elevrådet har også arrangert flere tema dager dette året sammen med Group Dignity dette for å skape et bedre samhold. GD holdt også en tilstedeværelsekonkurranse sammen med rektor og konkurransen gikk ut på minst mulig fravær for den enkelte og som klasse. Over 100 elever på hvert trinn hadde null fravær og det ble trukket ut en vinner på hvert trinn og klassen som gikk av med seieren var 3AUTA med kun to timers fravær.

Fornøyde og engasjerte elever skaper et godt skolemiljø. Tiltak har blitt gjort og før jul fikk vi en veldig positiv tilbakemelding i elevundersøkelsen som ble gjennomført! Trivselen og motivasjonen til elevene har økt markant det siste året! Åpningen av Wall of Dignity er en milepæl i skolemiljø arbeidet., Wall of Dignity som dere snart skal få se er en vegg som består av tre verdighetshistorier som hver av elevene selv skal presentere.

Hensikten med Wall of Dignity er for å løfte frem elevenes historier og Bleikers arbeid med verdighet. Dette er bare en av mange ting vi ønsker å få til som en dignityskole. En verdighetshistorie er en opplevelse eller hendelse som viser hvordan verdighet kan være et styrende prinsipp for våre handlinger. Verdighetshistoriene er eksempler på hvordan andre har løftet egen verdighet, eller om hvordan du har løftet andres verdighet. Hensikten er å vise at verdighet angår oss hver dag, og er noe vi kan påvirke i måten vi oppfører oss på, mot oss selv og mot andre.