Her er vinnerene av bildekonkurransen!

Vinnere bildekonkurransen

Vi fikk inn mange flotte bidrag til bildekonkurransen vår, og etter krevende juryering har vi nå kåret fem verdige vinnere. Invitasjon til konkurransen gikk til videregående skoler rundt om i landet, og elevene ble utfordret på å lage et bilde (foto, collage, grafisk uttrykk, video, tegning, grafitti) der de skulle vise hva verdighet er for dem.

Juryen har bestått av Ulrik Imtiaz Rolfsen – filmskaper, Anette Trettebergstuen – andre nestleder i Familie og kulturkomiteen på Stortinget, Martin Giæver – journalist og programleder og Agnete Brun – fotograf.

Vinnerne er:

Juryens begrunnelse: Serien forteller om fordommer og hat, og viser hvor urettferdig og uverdig det er. Tankevekkende, fint utført og klar tale. Konseptet er originalt og moderne i uttrykket. Kul idé, veldig i tiden og rett på verdighetsspikeren.

  • Silje Fugleberg og Thea Kristine Almsbakken fra Hamar Katedralskole med videoen: “Video Dignity”

Juryens begrunnelse: Her viser filmskaperne at de behersker video som medium. Filmspråket er moderne og tiltalende. På kort tid får vi se en rekke elementer som er enkle å forstå. Likevel sitter man som seer igjen og grubler over hva man har sett. Filmskaperne har fått skuespillerne til å skinne foran kamera. Dette er rett og slett et lite stykke kunst.

Juryens begrunnelse: Her vises en konkret handling som er så viktig, nemlig å strekke ut en hånd og hjelpe folk som sliter eller er lei seg. Bildet skildrer sårbarhet og omtenksomhet på en vakker måte, og viser at det ikke alltid er så mye som skal til for å gjøre en viktig forskjell. Vi kan alle bidra til å gi andre verdighet ved å bry oss om hverandre og vise omsorg.

Juryens begrunnelse: Layouten er proff. ”Er dette virkelig laget av en elev i videregående skole?” Estetisk, rent og tydelig. Uttrykket er catchy, men du blir nysgjerrig på dette bildet og vil studere det lenge. Et enkelt budskap – alle som skiller seg ut er verdige. Alle er like mye verdt, uansett hvor forskjellige man er.

Juryens begrunnelse: Bildet tar for seg en kompleks og veldig aktuell problemstilling. Mange unge sliter med selvbildet og selvfølelsen på grunn av kroppspress og overdrevent fokus på det ytre. Bildet viser at det ikke er det som det viktigste. ”Du betyr noe”, uansett. Verdigheten har du i kraft av å være deg selv. Rent teknisk er også bildemanipuleringene godt utført.